رزرو جلسه کوچینگ

جلسه کوچینگ چیست؟

جلسات کوچینگ را میتوان گفت‌وگویی هدفمند بین کوچ و مراجع(کوچی) تلقی کرد. جلسه کوچینگ، مجموعه‌ای از اقدامات بین کوچ و مراجع است که در آن درباره مسائلی چون عملکرد، موقعیت‌ها، اهداف بلند و کوتاه مدت، پیشرفت شغلی، مشکلات شخصی و کاری و… بحث شده و تلاش می‌شود تا در آن وضعیت شخص بهبود یابد. کوچ با پرسیدن سوالات جهت دار و هدفمند، به مراجع خود کمک میکند چالش خود را ریشه یابی کرده و دید درستی نسبت به خود بیاید. به بیان دیگر در جلسات کوچینگ مراجع با کمک کوچ، می تواند به مشکلاتش دید بهتری به دست آورده و مهارت حل مسئله را در خود بهبود بخشد..

نحوه برگزاری جلسه کوچینگ

جلسه کوچینگ در دو نوع فردی و گروهی برگزار میشود. در جلسات فردی تمام زمان جلسه در فضایی مجزا و خصوصی به حل مساله یک نفر (مراجع) اختصاص پیدا میکند. اما در جلسات کوچینگ گروهی(حداکثر گروه های ۱۵ نفره) افراد حاضر در جلسه یک موضوع خاص را به صورت مشترک بیان میکنند. این بار نیز کوچ همان استراتژی جلسه فردی را به کار گرفته و با پرسش سوالات هدفمند و جهت دار به مراجعین خود کمک میکند تا راه حل چالش خویش را بیابند.

سوالات متداول

ویژگی های جلسه کوچینگ

توانایی هدف گذاری، برنامه ریزی، حل مسئله، تغییر دیدگاه و مدیریت زمان، افزایش خودشناسی، خودآگاهی و مسئولیت پذیری، تصمیم گیری موثر، شناخت نقاط قوت و ضعف، افزایش اعتماد به نفس، افزایش یادگیری، ایجاد حس آرامش و مفید بودن، تاثیرگذاری، افزایش تعادل کارو زندگی، بهبود ارتباطات موثر، باز شدن گره های ذهنی، رفع موانع فردی، توانایی مدیریت برخورد، ریشه یابی مهارت های فردی و…
در نظر داشته باشید که یک کوچ حرفه ای، در جلسه کوچینگ به دور از هرگونه قضاوت، پیش داوری و تصوری از مراجع به سخنان وی گوش میدهد. به همین دلیل می توانید یقین داشته باشید که راه حل به دست آمده در یک جلسه کوچینگ کاملا زاییده ذهن خودتان است.

زندگی شخصی، تحصیلی، اجتماعی و کاری، از موضوعاتی هستند که مراجع می تواند در جلسات کوچینگ درباره آنها صحبت کند. به عبارت دیگر، هر کجا که صحبت تغییر از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب باشد، میتوان برگزاری جلسه کوچینگ را به عنوان یک راه حل مناسب پیشنهاد کرد.

برای بازدهی حداکثری جلسه کوچینگ توصیه میشود در سه بازه زمانی، اقدامات زیر را انجام دهید:

  • قبل از جلسه کوچینگ : قبل از ورود به جلسه کوچینگ و حتی قبل از انتخاب کوچ مورد نظر، بهتراست بررسی کاملی از مساله خود داشته و حتی نکات قابل توجه را یادداشت کنید. تا بتوانید کوچ خود را با اطلاعات بیشتری از شرایط خود مطلع نمایید.
  • زمان برگزاری جلسات کوچینگ: در حین برگزاری جلسه، حواس خود را به خوبی معطوف مکالمه خود و کوچ نمایید. به سوالات او فکر کرده و سعی کنید پاسخی صریح، واضح و صحیح به آنها داشته باشید!
  • بعد از جلسه کوچینگ: معمولا در پایان جلسات کوچینگ، مراجع برای حرکت در مسیر پیشرفت خود تعهد میدهد تا اقدامی خاص را انجام دهد. تفکر، بررسی، آغاز یک کارو… از این اقدامات محسوب میشوند. به عنوان یک مراجع این تکالیف را جدی بگیرید و یقین داشته باشید هیچ کس به اندازه شما در آینده خودتان تاثیرگذار نخواهد بود!

در نظر داشته باشید که میتوانید فاکتورهای مختلفی همچون سن، جنسیت، رزومه کاری و تحصیلی، نوع برگزاری جلسه(حضوری یا آنلاین) و همچنین هزینه جلسه را مد نظر قرار دهید. اما توجه داشته باشید که تفاوت اصلی یک کوچ با یک مشاور یا منتور در این است که کوچ به وسیله مهارتهای کوچینگ تلاش میکند به شما کمک نماید و به هیچ عنوان قرار نیست تخصص او در سایر زمینه ها به شما کمک نماید. بنابراین میتوان گفت تعداد جلسات برگزار شده و تجربه کوچ در جلسات کوچینگ بهترین فاکتور برای انتخاب یک کوچ است.

نحوه شرکت در جلسه کوچینگ

بهتر هست که هفته ای یک جلسه کوچینگ برگزار شود در صورتی که فاصله زمانی بدون صلاحدید طرفین صورت گیرد فقط زمان رسیدن به هدف مراجع طولانی تر خواهد شد.

بله! ولی پیشنهاد میکنیم برای یک هدف مشخص تنها با یک کوچ مسیر موفقیت خود را دنبال نمایید. و در صورت تمایل برای سایر اهداف خود از کمک کوچ های دیگر بهره مند شوید.

از طریق سایت

mohamcoach.ir
 از رزرو تایم و ساعت جلسه به صورت انلاین پرداخت انجام میشود.